با توجه کردن به موارد مهمی که در روانشناسی تربیتی مطرح می شود می توان به اهمیت بالای این گرایش از رشته روانشناسی پی برده و راه و چاه خوبی را برای کودکان یا افرادی که مشکلات مختلف دارند پیدا کرد.
این مشکلات مربوط به ذهن می شوند و شاید ارتباط چندانی به مشکلات فیزیکی افراد نداشته باشند. اما می توان مصادیق خوبی را مطرح کرده و با انجام تمریناتی نیز به درمان های مشخصی رسید. در پژوهش های روانشناسی تربیتی دانشجو ابتدا سر درگم است.
او نمی داند چگونه موضوع انتخاب کند و چگونه طرح تحقیق یا پروپوزال بنویسد. به عنوان مثال دانشجو گام های پروپوزال نویسی را نمی شناسد که این ناآشنایی شکل های مختلفی دارد. به عنوان نمونه او نمی داند که یکی از معضلات در تدوین سؤال پژوهش این است که فرضیه ها را به صورت سؤالی تبدیل می کنند و اینکه آنها را «سؤال (های) پژوهش» می نامند. و او نمی داند که این کار صرفا بازی با واژه هاست و هیچ ارزش افزوده ای ندارد.
باید توجه داشت که منبع طرح سؤال پژوهش می تواند تجربیات قبلی محقق، پیشنهاد مطالعات قبلی، درخواست سازمان ها و شرکت ها و مانند این ها باشد. آیا همه دانشجویان روانشناسی تربیتی این مهارت را دارند؟