با استفاده از چند عروسک، موقعیتی را برایش بازی کنید. برای مثال می توانید با دو عروسک نقش دو نفر از دوستان دخترتان را بازی کنید و دخترتان نیز با عروسک سوم در جای خود بازی کند. از دخترتان بپرسید در مدرسه بیشتر چه بازی هایی انجام می دهند یا اینکه پیشنهاد کنید موضوع پر طرفدار شاهزاده خانم را بازی کنید. سپس بگویید دو دختر دو عروسک) در حال انجام بازی شاهزاده خانم هستند و از شاهزاده بودن لذت می برند که در همین زمان دختر سوم (عروسک سوم از راه می رسد که در بازی آنها نقشی ندارد.
به دخترتان توضیح دهید که دختر سوم (عروسک سوم) می خواهد به بازی آن ها بپیوندد؛ اما دو عروسک دیگر می گویند: «نه، تو نمی توانی بازی کنی.» اکنون با فرزندتان صحبت کنید که عروسک سوم چه کارهایی می تواند در این موقعیت انجام دهد. عروسک سوم می تواند از پیش آنها رفته و با بچه های دیگری بازی کند یا اینکه به آنها بگوید: «من هم می توانم شاهزاده باشم»؛ اما آن دو عروسک ممکن است بگویند: «نه تو نمیتوانی شاهزاده باشی».
عروسک سوم باز هم می تواند صحنه ی بازی آنها را ترک کند؛ اما می تواند پیشنهاد دهد که شخصیتی را به بازی بیفزایند؛ مثلا می تواند بگوید: «من می توانم نقش پری مهربان یا ملکه ی بدجنس را بازی کنم». به دخترتان توضیح دهید که با افزودن چیز متفاوتی به بازی دیگر کودکان، ساده تر می تواند به آنها بپیوندد. اما اگر هنوز هم آن دو عروسک تمایلی به بازی با عروسک سوم نداشته باشند، او می تواند با گروه دیگری بازی کند.
در بخش بعدی نقش بازی، می توانید عروسک سوم را وادار کنید که آنها را ترک کند. در عین حال به دخترتان توضیح دهید که اگر عروسک سوم میخواست آزار برساند یا اختلالی در بازی در عروسک ایجاد کند، آنها چه تصوری دربارهی او می کردند. به دخترتان بگویید کودکانی که به بچه های دیگر آزار می رسانند، عموما مورد تنفر آنها واقع می شوند. علت این توضیح آن است که گاهی کودکان در صورت طردشدن یا ردشدن پیشنهادشان برای انجام بازی جدید، با کودکان دیگر به جدال می پردازند. این سناریو را با دخترتان اجرا کنید و از او بخواهید تصور کند آن دو دختر ممکن است چه احساسی داشته باشند.
موضوع پیشنهادی پروپوزال روانشناسی :
بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر کاهش طرد از گروه و افزایش مهارت حل مسئله کودکان