موضوع پروپوزال پایان نامه روانشناسی تربیتی درباره بازی رایانه ای

بخشی از این قوانین در پشت صحنه هستند و چگونگی عملکرد بازی را تعیین می کنند و بخشی دیگر در روی صحنه بازی به چشم میآیند و تعیین کننده چگونگی فعالیت بازیکنان هستند. قوانین دسته دوم مشخص کننده امکاناتی هستند که بازیکن در اختیار دارد. در یک بازی بازیکن قادر است پرواز کند و در بازی دیگر او چنین امکانی در اختیار ندارد. از سوی دیگر این قوانین به گونهای طراحی میشوند که با یکدیگر در تناقض نیفتند و در واقع به شدت در دایره روایت تعیین شده برای بازی گرفتارند. هنگامی که روایت بازی در جنگ جهانی دوم می گذرد نوع سلاحها و توانایی ارتشها محدودیت مشخصی دارد، مگر آنکه قبلا در روایت بازی برای اسلحه های جدید پیش زمینهای فراهم شده باشد.

اگر چه در بازیهای رایانهای همه امکانات وجود دارد و همان گروهی که یک بازی با شخصیتهای جادویی را کار می کند بازی جنگ جهانی دوم را نیز طراحی می کند، اما آنچه که در بازی ممکن میشود بر اساس توقعات مخاطب آماده میشود. به این معنی که طراحان میدانند که مخاطب انتظار ندارد که در جنگ جهانی دوم از اسلحه لیزری استفاده شود. به همین دلیل چنین اسلحه ای نیز در این بازی قرار داده نمی شود.

در کتاب «درک بازیهای رایانه ای» سه دسته قانون مشخص شده اند: «قوانین وضعیت بازی، قوانین نمایش نتیجه بازی و قوانین اطلاع رسانی» منظور از قوانین وضعیت بازی آن دسته از قوانین است که وضعیت بازی را به ما نشان میدهد و قوانین نمایش نتیجه نشان دهنده شرایطی است که در آن برخی کنشها مثبت یا منفی شناخته میشوند. دسته سوم آن دسته از قانون هاست که در حین بازی به ما میگویند که در چه شرایطی هستیم، مثلا چقدر مانده تا شخصیتی که با آن بازی می کنیم بمیرد. با این همه این دسته بندی چندان کافی به نظر نمیرسد چرا که برخی از نکات که هنگام بازی رایانهای با آن برخورد می کنیم را نادیده میگیرد، قوانینی که نه بر اساس فقط مشاهده بازیکنان هنگام بازی که بر اساس تجربه بازی رایانه ای به دست میآیند.


موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :

بررسی عوامل موثر بر گرایش نوجوانان به بازی های رایانه ای