با تلقی آن به مثابه شیوهای از تفکر، در عوض سبکی از کاربست مشاوره و درمان گروهی ، میتوان درک بهتری از آن پیدا کرد. دل مشغولیهای انسانی همگانی و پرسمانهای وجودی زمینه بیشتر گروه ها را تشکیل میدهد. اغلب، مطرح شدن مسلمات وجودی در مشاوره و درمان گروهی پیش میآید؛ برای نمونه شاید یکی از اعضای گروه به تازگی معشوقی را از دست داده باشد و یا با واقعیت میرا بودن رودررو شده باشد. شاید یکی دیگر از اعضاء در کشاکش برای یافتن معنا و هدف در زندگی باشد، و شاید یکی دیگر از اعضای گروه از حس عمیق انزوا و تنهایی در رنج باشد.
چه همه ما به یکی از این طرق یا طرق دیگر با این دل مشغولیهای بنیادی انسانی رویارو میشویم. مشاوره و روان درمانگری گروه میتواند در کار بر روی مسائل و جودی یک چارچوب عالی باشد. جو حاکم بر یک گروه به کاوش افراد درون خویش و توجه آنها به تجارب ذهنی خود در هنگام به اشتراک گذاردن این تجارب با دیگر کسانی که هدف همانندی دارند کمک می کند. به این ترتیب، مسائل و پرسشهای با اهمیت موردتوجه و رسیدگی قرار می گیرد. گروه وجودی نمایانگر جهانی کوچک از این جهان است که شرکت کنندگان به عنوان یک عضو در آن زندگی و عمل می کنند. با گذر زمان مشکلهای وجودی و میان فردی شرکت کنندگان در تعاملات اینجا و اکنونی میان اعضای گروه آشکار میگردد.
در مشاوره و درمان گروه با این رویکرد، رهبران گروه نباید فرض کنند که آنها تنها کسانی هستند که مقصد/ غایت گروه را میدانند. در عوض، از هر شرکت کنندهای برمیآید که این مقصد را بیافریند. یک گروه درمانگر وجودی این فرض مسلم را که در مان جویان میبایست در روند درمانی نقشی پرکنش بازی کنند و این که آنها از ظرفیت انتخاب با بصیرت درباره زندگی برخوردارند را میپذیرد.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
اثر بخشی درمانگری وجودی بر آسیب های خیانت زناشویی در زوج های دارای فرزند