موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی درباره بیش فعالی ADHD

اولا بیش از نیمی از موارد ADHD نشانه شناسی طیف پرخاشگرانه را به عنوان اختلال همانند نشان می دهند که در اصطلاح شناسی روانپزشکی، شرایط لازم برای تشخیص اختلال نافرمانی مقابله ایی (ODD) یا اختلال سلوک (CD) را دارند (هین شاو، ۱۹۸۷؛ جنسن و همکاران، ۱۹۹۷).

کودکانی که ترکیبی از ADHD و چنین اختلال های مخربی دارند، معمولا طیف وسیعی از مشکلات را نشان میدهند، از جمله تاریخچه خانوادگی که در آن اختلال ADHD و مشکلات طیف ضداجتماعی وجود دارد، وجود نقایصی در مهارت های کلامی، طرد جدی توسط همسالان و دوره طولانی مدتی که با خطر قابل توجه الگوهای رفتار ضداجتماعی پایدار مشخص می شود (هین شاو، ۱۹۹۹).

ثانية ADHD هم پوشانی هایی را با اختلال های درونی سازی نیز نشان میدهد که به وسیله غلبه ویژگی های نگرانی، انزوا و افسردگی مشخص می شود. بیش از یک سوم کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD چنین الگوهای همایندی را نشان می دهند جنسن و همکاران، ۱۹۹۷؛ گروه همکاری ۱۹۹۹ ADHD ، b (.

همان گونه که در ادامه مورد بحث قرار خواهد گرفت این الگوی همایندی ممکن است اشارات ضمنی ویژه ای برای پاسخ های متفاوت به درمان داشته باشد. ثالثا حدود یک چهارم از کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD اختلالات یادگیری هم نشان می دهند که به صورت موفقیت آشکارا پایین تر از حد معمول در ریاضیات و خواندن تعریف می شود.

وقتی ADHD با چنین اختلالات یادگیری ترکیب می شود داروی محرک، برخی از جنبه های موفقیت را تسهیل می کند؛ اما نقایص پردازشی زیربنایی مانند آگاه واج شناختی و پردازش آواشناختی مرتبط با خواندن را که میانجی یادگیری هستند تغییر نمی دهد.


موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :

بررسی اثر بخشی درمان شناختی رفتاری بر اختلال نافرمانی مقابله ایی (ODD) و اختلال سلوک (CD) در کودکان دارای اختلال بیش فعالی ADHD