بارزترین علائم اختلال استرس پس از آسیب تجربه ی مجدد علائم است. بیماران به طور غیر ارادی جنبه هایی از رویداد آسیب زا را مجددا به صورت واضح و پریشان کننده تجربه می کنند.
این موارد شامل مواردی از قبیل بازگشت به گذشته که در آن شخص طوری احساس و رفتار می کند که انگار آن رویداد مجددا تکرار شده است، کابوس، تصاویر مزاحم و یا سایر برداشت های حسی از آن رویداد است.
به عنوان مثال، خانمی که مورد آزار و حمله قرار گرفته بود به صورت منظم تصاویری را تجربه می کرد که به طور واضح چشمان فرد مجرم را می دید که قبل از آن که وارد خانه ی او شود از سوراخ صندوق نامه در خانه نگاه می کند، و یا مردی که دچار تصادف شدید رانندگی در شب شده بود بارها و بارها صدای آن برخورد را میشنوید.
تجربه ی مجدد مزاحم به صورتی تجربه می شود که انگار هم اکنون آن حادثه در حال روی دادن است. یعنی انگار که این برداشتهای حسی در حال حاضر اتفاق می افتد تا اینکه خاطره ای از گذشته باشند، و با هیجان های اصلی که شخص در آن زمان داشته همراه می شوند.
این موارد ممکن است شامل پاسخهای فیزیولوژیک از قبیل تپش قلب، درد، یا احساس ضعف؛ و پاسخ های رفتاری از قبیل میخکوب شدن و یا میل به فرار از این موقعیت باشد.
بنابراین، زمانی که بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از آسیب این خاطرات مزاحم را تجربه می کنند شاید این احساس به آنها دست دهد که در حال صدمه دیدن و یا مرگ هستند.
موضوع پیشنهادی پروپوزال روانشناسی :
بررسی اثر بخشی درمان شناختی- رفتاری بر اختلال استرس پس از آسیب (PTSD) در زنان آسیب دیده جنسی