از جمله این مورد نرم افزارهایی هستند که جهت اجرا و تفسیر نمرات آزمون هایی مانند وكسلر، MMPI افسردگی بک، بندرگشتالت و حتی رورشاخ تهیه شده است.
بسیاری از این بسته های نرم افزاری راهبردهایی جهت ارائه محرک های کلامی و تصویری داشته حتی نظارت فیزیکی و امکان تحلیل گفتاری را ممکن ساخته اند. همچنین دسته ای از این موارد می توانند مشاور را جهت مصاحبه، آموزش، مشاوره بالینی و درمان یاری دهند. بعضی مزیت استفاده از رایانه را در یکسانی تشخیص میدانند (جورج و کریستیانی، ۱۳۸۱).
چنانچه اطلاعات یکسانی به رایانه داده شود همیشه تشخیص همانندی ارائه خواهد داد. در نتیجه امکان بازآزمایی افزایش یافته و احتمال سوگیری کاهش می یابد مزیت دیگر بهره گیری از رایانه امکان دستیابی به اطلاعات در زمانی کوتاه تر و با هزینه ای کمتر است.
جلب توجه و افزایش انگیزه مراجعین از دیگر مزایای این روش محسوب می شود. اما در صورت بهره گیری از این نرم افزارها نباید تصور شود که روایی و اعتبار آنها با روایی و اعتبار آزمون های مواد کاغذی یا عملی برابر است.
مواردی مانند: تفاوت در نوع پاسخ گوبی و قرار گرفتن آزمودنی در موقعیتی جدید می تواند روایی آزمون را تحت شعاع قرار دهد. از دیگر معایب این شیوه عدم انعطاف و عدم امکان توجه به استثنائات است.