بر اساس روان شناسی تحولی رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی است در مراحل زندگی متفاوت است و بتدریج کامل میشوند (پیاژه، ۱۹۸۶). کودکان در هر مرحله رشدی نیازهای خاصی دارند، برای گذار از هر مرحله تکالیف و وظایف بخصوصی را باید انجام دهند.
آنان در هر مقطع سنی توانایی متناسب با رشد خود دارند. درک درست از رشد طبیعی کودک برای اثربخشی درمان گروهی، بسیار ضروری است (کیمیسیس، ۱۹۹۶). باید در نظر داشت که کودکان پیش دبستانی دارای ویژگیهایی چون، تمرکز و توجه کوتاه مدت، تفکر انتزاعی پایین، مشکل در بیان کلامی احساسات و تجارب و مهارتهای ضعیف در کنترل خود، هستند. برای این کودکان، بازی ابزار بسیار سودمندی در درمان گروهی خواهد بود.
اسلاوسون (۱۹۸۶/ ۱۹۴۵) به احتمال زیاد | اولین شخصی بود که برای کودکان مشاوره گروهی را ترتیب داد. فعالیتهایی که در گروه های اسلاوسون ارائه میشد بیشتر بر مبنای مفروضه های روان تحلیل گری بود و از هر گونه مداخلات کلامی اجتناب میشد.
بازی درمانی، عروسک بازی، گفتن داستان، کتاب خوانی، ترسیم نقاشی، تکینیکهایی هستند که در تسریع تجربه مجدد تعارضات گذشته در یک محیط سالم بسیار سودمند هستند (هاش - بلاکس، چینی و شیبرو، ۲۰۰۱)
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
اثر بخشی مداخلات بازی محور بر رشد کلامی و تمرکز توجه کودکان پایه اول ابتدایی