نتایج مطالعات آنان نشان میدهد که نشخوار فکری موجب تداوم خلق افسرده پس از تجارب استرس زای زندگی میشود (نولن- هوکسیما و مورو، ۱۹۹۱؛ نولن- هوکسیما و لارسون، ۱۹۹۰). در یک مطالعه طولی بزرگ بر روی ۱۱۰۰ فرد بزرگسال که در ارزیابی اولیه، افسردگی بالینی و سبک تفکر نشخواری داشتند، طی یک سال بعد، علائم افسردگی شدیدتر و طولانی تر، بهبودی کمتر و علائم اضطراب بیشتری نشان دادند. (نولن- هوکسیما، ۲۰۰۰). نشخوار فکری نه تنها بر خلق تأثیر میگذارد، بلکه موجب سوگیری تفکر شده و رفتار را نیز تحت تأثیر قرار میدهد (اسپاسوجویک ، آلوى، آبرامسون، مک کون و رابینسون، ۲۰۰۴).
به طور کلی، این مطالعات از این عقیده که سبکهای تفکر مشخص با پردازش تکراری و مداوم، به ویژه نگرانی و نشخوار فکری در بروز علائم اختلال هیجانی نقش دارند، به طور جدی حمایت می کنند. با توجه به این که برخی از این مطالعات از دست کاریهای آزمایشی یا تحلیلهای آینده نگر اثرات این نوع سبکهای تفکر، استفاده کرده اند، از نقش على این سبکها در ایجاد اختلال حمایت می کنند.
علاوه براین، حجم انبوه از مطالعات خود گزارشی و مقطعی نیز وجود دارند که نشان میدهند تفاوتهای فردی در نگرانی و نشخوار فکری، با شاخصهای آسیب پذیری به اختلال روان شناختی که بر اساس سازه هایی مانند روان رنجور خویی و آسیب پذیری در برابر افسردگی ارزیابی میشوند، رابطه مثبت دارند.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
رابطه نشخوار فکری و اختلال هیجانی با تجارب استرس زا در جوانان