اثرات جو عاطفی بر شخصيت احساسات مسری هستند؛ زیرا که مردم تمایل دارند حالات عاطفی کسانی را تقلید کنند که با آنها ارتباط دارند بنابراین جو عاطفی مدرسه اثر چشمگیری بر حالات عاطفی دانش آموز و شخصیت او دارد.
چنانچه او با افرادی که سرسخت و عصبی اند ارتباط داشته باشد، وادار می شود. با آنها رقابت کند، در نتیجه از نظر سازگاری شخصیتی ضعیف می شود و یا در مورد شرایط دیگر نیز مانند آنها سرسخت و عصبی می شود. در آن زمان، این امر ممکن است به عنوان الگویی معمولی از واکنش آنها به زندگی تلقی شود. دانش آموز، کودک و نوجوان، سالهای زیادی را در محیط آموزشی سپری می کند. جو عاطفی هر چه که باشد او با مردم به صورتی رفتار می کند که باعث اذیت و آزار آنها می شود. چنانچه شرایط نامطلوب باشد، دانش آموز خود به خود مرتبانق می زند، انتقاد می کند یا مشکلاتی را به بار می آورد. در عوض چنانچه جو عاطفی مؤسسهای خوب و مناسب باشد، لازم نیست دانش آموزی که احتمالا سالیان درازی را در آنجا سپری می کند وقت و انرژی خود را برای مقابله با الگوهای عاطفی نامطلوب هدر دهد. بنابراین جو خوب مدرسه اثر شفابخشی بر شخصیت او دارد. از آنجایی که جو عاطفی مؤسسات آموزشی می تواند بر الگوهایی شخصیتی در هر سن و سالی اثر گذارد، سالهای اولیه مدرسه عامل بسیار مهمی است. اول اینکه در سالهای ابتدایی، کودک یک معلم دارد و از روز اول به طور کامل به جز زنگ تفریح و وقت غذا خوردن، معمولا در یک کلاس سپری می شود. حتی هم کلاسی هایش هم یکی هستند.
چنانچه جو عاطفی کلاس مناسب نباشد هیچ راه فراری نیست. دوم اینکه در آغاز مدرسه، کودک بیشتر مستعد اثر پذیری از معلم است. در مقالات بعدی این موضوع به طور جزئی تر توضیح داده خواهد شد. در مقطع ابتدایی، معلم به طور کلی مسئول جو عاطفی کلاس است. سوم اینکه، حالات عاطفی مسری هستند، و کودک در این زمینه مستعد است. بعدها زمانی که روابط اجتماعی فرد گسترش می یابد و تعداد معلمان با توجه به دروس مختلف زیاد می شود او در مقایسه با زمانی که فقط یک معلم داشته است و معلم هم به عنوان جانشین والدین تلقی می شده است کمتر تحت تأثیر شخصيت فرد قرار می گیرد. سرانجام در طول سالهای اولیه زندگی کودک، الگوی شخصیتی او شکل می گیرد. در این زمان همه اثرات مطلوب و نامطلوب، بر شخصیت او بیشتر اثر می گذارد. نوجوانان نسبت به کودکان مقطع ابتدایی کمتر مستعد آسیب پذیری روانی از جانب یک معلم ناسازگار هستند.
موضوع پیشنهادی پروپوزال روانشناسی :
حالات عاطفی دانش آموز – سازگاری شخصیتی - الگوهای شخصیتی – الگودهی معلم