نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی

آزمون ابزاری است که با استفاده از آن نمونه ای از رفتار در موقعیتی تعیین شده به دست می آید (جورج و کریستیانی، ۱۳۸۱).

از این نمونه ها جهت تعیین استعدادهای داتی، پیشرفت تحصیلی و صفات و مهارتهای فکری استفاده می شود. آزمونها معمولا حاوی مجموعه ای از پرسش ها هستند.

نوع و نحوه پاسخی که آزمونی ارائه می دهد تعیین کننده صفات شخصیتی او بوده و بازتابی از چگونگی برخورد وی در موقعیت های متفاوت زندگی است.

تهیه آزمون ها نیازمند طی مراحل از قبیل تعیین مقیاس و هنجار است، ازمون ها حاوی دستورالعملهایی در خصوص چگونگی اجرا، طول آزمون و جداولی جهت مقایسه و نتیجه گیری هستند (هارجی و دیکسون، ۲۰۰۴) .

تعداد آزمون هایی که امروزه تهیه شده و در دسترس قرار دارد بسیار زیاد است.

تعیین این که از کدام آزمون می توان استفاده کرد و یا کدام آزمون بر دیگری برتری دارد به مواردی همچون اهداف، اعتبار و پایایی آزمون می توان تشخیص و پیش بینی آزمون بستگی دارد (لونتال، ۲۰۰۱) .

اعتبار تعیین کننده  این است که آزمون تا چه حد می تواند متغیری را به منظور سنجش آن تهیه شده به درستی و به دقت می سنجد (لونتال، ۲۰۰۱)

به عنوان مثال یک آزمون شخصیت تا چه میزان شخصیت و مؤلفه های مرتبط با آن را به درستی می سنجد. اعتبار عامل مهمی در انتخاب آزمون بوده و می توان آن را به انواعی تقسیم کرد. اعتبار همزمان، اعتبار پیش بین، اعتبار محتوا و اعتبار سازه از مهم ترین آنها هستند.