ولی عقیده کلی بر این است که شخصیت انسان به طور کلی آرامش، راحتی و خشنودی را به ناآرامی، ناراحتی و نارضایتی ترجیح می دهد و از این رو تمام اجزای سازنده شخصیت در این فعالیت ها شرکت می کنند تا آرامش و تعادل از دست رفته و به هم خورده را دوباره کسب کنند.
مرحله اعلام خطر دو مرحله دارد.
اول مرحله شوک که شامل مجموعه علایمی است که از تغییرات تعادل بدن به علت به هم خوردن گردش خون در اثرانقباض عروق محیطی ناشی می شود و همیشه با سه علامت اصلی نقصان فشار خون شریانی، نقصان درجه حرارت بدن و نقصان حس همراه است. علایم دیگر مانند ضعف شدید، پریدگی رنگ، عرق، سردی بدن، افزایش ضربان قلب، تنفس سریع و سطحی همگی زاییده سه علامت اصلی آن هستند.
این مرحله یک مرحله اختلال مکانیسم تعادل، مرحله غیرفعال است. دوم مرحله ضد شوک است که شامل پدیده های دفاعی و فعال بدن برای استقرار مجدد وضع ثابت و متعادل است. این مرحله یک مرحله فعال یا ترمیم تعادل (هموستازی) است. در مرحله اعلام خطر و شوک، سقوط فشار خون و سفتی عروق باعث تحریک غدد فوق کلیوی و در نتیجه ترشح آدرنالین و نورآدرنالین می شود. نورآدرنالین نقصان فشار خون شریانی را جبران می کند و آدرنالین سبب تحریک هیپوتالاموس می شود.
هیپوتالاموس به صورت بازتابی موجب تحریک هیپوفیز قدامی و ترشح هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) می گردد. در این موقع مرحله ضد شوک فرا می رسد و هورمون ترشح شده به نوبه خود ناحیه قشر غدد فوق کلیوی را تحریک و باعث ترشح کورتیزول می شود.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و رضایت زناشویی با مکانیسم های دفاعی روانی در زوج های تازه ازدواج کرده