این راهکار محکوم به شکست است، زیرا طرف مقابل با مشاهده این برخورد به سادگی خاموش می شود.
اما چگونه می توان مهارت صحیح درک دیگران را در خود ایجاد کرد؛ بپرسید. به احتمال زیاد در گذشته متوجه شده اید که من در پایان همهی مثال های مربوط به همدلی فکری و احساسی، یک پرسش را مطرح می کردم.
این تکنیک طرح پرسش نام دارد. طرح پرسش، یکی از مفیدترین تکنیک های ارتباطی است که شاید کسب مهارت در آن، از همه ساده تر باشد، هر چند افراد نوآموز هنگام استفاده از تکنیک طرح پرسش، همیشه مرتکب چند اشتباه می شوند. وقتی از تکنیک طرح پرسش استفاده می کنید، از سر کنجکاوی و با ملاحظه وضعیت طرف مقابل پرسشهایی مطرح می کنید تا دربارهی افکار و احساسات او بیشتر بدانید.
هدف این است که طرف مقابل را مانند یک کتاب باز کنید، نه این که او را خاموش یا گفتگو را قطع کنید. در فصل پیش، گفتیم که هرگز نمی توانید با اطمینان بفهمید طرف مقابل چه فکر می کند و چه احساسی دارد. طرح پرسش به طرف مقابل فرصت می دهد که به شما بگوید.
طرح پرسش نشان می دهد که شما از صمیم قلب علاقه مند هستید بدانید او چه فکر می کند و چه احساسی دارد. طرح پرسش با همدلی عجین شده است. وقتی شما با فردی همدلی می کنید، می کوشید دقیق متوجه شوید او چه فکر می کند و چه احساسی دارد.
وقتی از تکنیک طرح پرسش استفاده می کنید، از طرف مقابل دعوت می کنید تا از احوالات درونش با شما صحبت کند. شما اظهار کنجکاوی می کنید و نشان می دهید که علاقه مندید بدانید طرف مقابلتان چگونه شرایط را می سنجد و چه احساسی دارد.
علاوه بر این، به او فرصت می دهید به شما بگوید که آیا درست متوجه شده اید یا خیر و آیا درک کرده اید که او می کوشد چه موضوعی را بیان کند یا خیر.