برای آموختن نحوه نگارش فرضیات تحقیق با ما همراه باشید. فرضیه های تحقیق ( Research Hypothesis پس از طرح مسئله پژوهشگر پاسخی را به مسئله با پرسش پژوهشی خود می دهد.
این پاسخ یک پاسخ عامیانه نیست، بلکه براساس مطالعههای مقدماتی که انجام گرفته است و در آنها تجربه های پیشین و نظریه های دکم مدنظر قرار گرفته اند، صورتبندی می شود و اصطلاحا فرضیه با hypothesis نامیده میشود.
فرضیه پاسخی بخردانه، متملقی احتمالی و موقت به پرسش پژوهش است که در مرحدهای بعدی پزوهش آزمون خواهد شد.
در فرضیه، به منظور انجام پیش بینی، وجود دست کم دو متغیر الزامی است.
البته این امر با مباحث مربوط بهاصطلاح فرضیهی وصفی که در آن یک متغیر لحاظ میشود در تعارض است، اما عده ی زیادی این نوع فرضیه را یک فرض میدانند تا فرضیه و در پژوهش های اکتشافی در قالب هنف میاورند.
پس در یک تعریف کلی می توان گفت فرضیه یک گمانه زنی علمی و بخردانه است که از ضرب حداقل دو متغیر در هم حاصل می شود که یکی از این متغیرها منغير مستقل و دیگری متغیر وابسته است.
این پاسخ با گمانه زنی براساس پندار با حدس های سر سرانه و بی ملی نیست، بلکه براساس مطالعهی علمی مقدماتی، سایر نظریه های ارئه شده، با مشاهده های عینی و گاه از طریق استفراء و گاه قياس حاصل می شود.
صورت بندی و به کار گیری فرضیه (ها) در پژوهش های باهدف قیاسی در اصل اعمال محدودیت است که حکم نقشه و راهنمایی را بازی می کند که موجب می شود پژوهشگر یک مسیر مشخص و تعیین شدهای را طی نماید.