بازیهای رایانهای به عنوان شکلی از بازی رقابتی نیازمند هدفمند. این اهداف معمولا در دل بازی به شکل نابود کردن یک دشمن، رسیدن به خط پایان و یا انجام دادن یک کار مشخص است. با این همه این اهداف تعریف شده لزوما آن چیزی نیست که بازیکن را ترغیب به بازی می کند. بازیکنان بیشتر برای اهداف درونی خودشان بازی می کنند تا رسیدن به هدف شکل داده شده در بازی، اما این نکته نباید فراموش شود که هدف موجود در بازی به هیجان انگیز شدن بازی و معنادار شدنش کمک می کند.
درست است که بازیکن بیشتر برای لذت بردن بازی بازی میکند اما این بردن باید ارزشمند جلوه کند و آسان نباشد. از همین رو بازیهای رایانه دارای یک هدف نهایی هستند که برای رسیدن به آن باید اهداف کوچک تری را به دست آورد.
این مرحله به مرحله بودن بازی، ضمن کمک به بازیکن برای بهتر شدن مهارتهایش در بازی، با سختتر شدن هر مرحله درگیر کنندگی بازی را افزایش میدهد. علاوه بر این بازیهای رایانهای معمولا با داشتن سه ساختار آسان، میانه و دشوار این امکان را نیز فراهم میآورند که بازیکن پس از طی همه مراحل در ساختار آسان به حالت میانه یا دشوار رفته همان اهداف را در شرایط دشوارتر دنبال کند.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
رابطه بازی های رایانه ای و حس رقابتی و مهارت های فردی در نوجوانان