آسیب زدن به خود را میتوان به عنوان رفتاری که در نتیجه نشخوار فکری طولانی مدت رخ میدهد، مفهوم سازی کرد. در برخی موارد آسیب زدن به خود، راه برای رهایی از احساسات و افکار ناشی از نشخوار فکری است.
این کار کرد باید مفهوم سازی شده و روشهای جایگزین به تعویق انداختن نشخوار فکری و تعدیل احساسات باید مورد بررسی قرار گیرند. ناامیدی عامل مهمی در رفتار خودکشی است، از این رو باید مورد توجه قرار گرفته و کاهش داده شود.
در درمان فراشناختی، ناامیدی به عنوان تظاهر آشکار نشخوار فکری درباره موضوعی که نمیتوان آن را تغییر داد و بیمار درباره آن احساس ناتوانی می کند، مفهوم سازی میشود. درمانگر توجه بیمار را به این موضوع، به عنوان تظاهر دیگری از نشخوار فکری معطوف میکند و از بیمار میخواهد که نشخوار فکری را متوقف سازد.
از بیماران خواسته میشود که توجهشان را از نشخوار فکری دور ساخته و به فعالیتهای دیگری مانند برداشتن گامهای خاص برای حل مسائل یا سازمان دادن ابعاد مهم زندگیشان که ممکن است مورد بی توجهی قرار گرفته باشند، معطوف سازند. هنگامی که خطر خود کشی جدی است، لازم است اقدامات مناسبی برای کاهش خطر به عمل آید و در صورت لزوم می توان از سایر متخصصان حرفه ای نیز کمک گرفت.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
بررسی اثر بخشی درمان فراشناخت بر تعدیل احساسات و نشخوار فکری در جوانان دارای رفتارهای پرخطر خودکشی