انجام فصل پنجم پایان نامه ارشد روانشناسی

ارائه نتایج با یافته ها:

در ارائه یافته ها و نتایج به دو صورت می توان عمل کرد:

۱) به صورت جدا

۲) به صورت مجتمع

ارائه نتایج به صورت جدا در ارائه جدای نتایج با یافته ها، یافته ها و نتایج مربوط به هر پرسش یا فرضیه با هدف به صورت مجزا مطرح می گردد.

در این روش می توان پرسش، هدف، با فرضیه موردنظر را مطرح کرد و یافته های توصیفی و استنباطی آن را به صورت متن، جدول و با شكل ارائه کرد.

این روش زمانی مفید است که نویسنده مقاله نخواهد انبوهی از اطلاعات را در یک مقاله ارائه دهد و در عین حال ساختار نشریه ای که نویسنده می خواهد مقاله خود را جهت چاپ به اینجا ارسال کند به گونه ای باشد که نویسنده از فضای کافی برای ارائه اطلاعات خود به صورت مجزا برخوردار باشد.

ارائه نتایج به صورت مجزا :

در این روش، نتایج و یافته های مربوط به پرسش ها یا فرضیه ها یا اهداف گوناگونی که از نظر روش های به کار رفته برای تجزیه و تحلیل آنها هم راستا هستند در قالب جدول، نگاره، یا متن های یکپارچه در یکجا و به صورت مجتمع توصیف و ارائه می گردند.

زمانی که محقق اطلاعات و داده های زیادی دارد و در عین حال از لحاظ فضای ارائه آن در تنگنا قرار دارد و با حتى ترجیح می دهد اطلاعات خود را به صورت مجتمع در بیاورد تا فضای لازم برای هدف های تبیینی خود را در اختیار داشته باشد، از این روش استفاده می کند.

انتخاب بهترین و رساترین روش برای ارائه نتایج و یافته ها گامی مهم در نگارش بخش نتایج مقالات علمی است.

نتایج و یافته ها باید به گونه ای ارائه شوند که در اولین نگاه قابل درک بوده و جذاب و گیرا نیز به نظر آیند.

نتایج می توانند هم به صورت متنی و هم به صورت متنی - نگارهای طراحی شوند.

ارائه نتایج به صورت متنی زمانی استفاده می شود که با داده های عددی در اختیار پژوهشگر نباشد و با داده های عددی پژوهش آنقدر زیاد نباشند که خواننده را گیج و سردرگم کنند.

زمانی که نتایج و بافته ها به صورت متنی گزارش می شوند باید آن را به صورت ساده و قابل درک، واضح، کوتاه، پر معنی نوشت تا برداشت غلط با مبهمی از آن سپس به ارائه یافته های مرتبط با اهداف، فرضیه ها و یا پرسش های پژوهش پرداخت.