موضوع پروپوزال پایان نامه روانشناسی درباره کودکان خانواده های دوم

آنها فعال ترند، از نظر عاطفی در روابطشان با مادرانشان مسئول ترند و با افراد خارج از خانه به راحتی ارتباط اجتماعی برقرار می کنند.

این ها ویژگیهایی اصلی شخصیت افراد سازگار را نشان می دهند.

این نوع ارتباطات از نظر شخصیتی بر مادر و فرزند نشانه هایی بر جا می گذارد.

مادری که توجه و مراقبت بیش از حد از نوزاد خود به عمل می آورد و تا بعد از دوران نوزادی این مراقبت را همچنان ادامه میدهد، رفتار کودکانه فرزندش را نسبت به مادری که به جای انجام وظایف مادرانه اش وقت خود را با زنان دیگری می گذراند بیشتر درک می کند.

او برای همه اعضای خانواده، خانه ای سالم و ایمن فراهم می سازد. علاوه بر این او نسبت به تواناییش در انجام نقش مادرانه موفق بیشتر احساس اطمینان می کند و این امر به اعتماد به نفس و بردباری او می افزاید.

اثر روابط خواهر یا برادری بر الگوی شخصیتی خواهران و برادران دیگر بر اساس سن آنها، کنترل یکی بر دیگری و محبتی که بین آنها وجود دارد متنوع است.

خواهر و برادرهای کوچکتر بیشتر تحت تأثیر خواهر و برادرهای بزرگتر قرار می گیرند؛ زیرا کوچکترها دوست دارند قهرمان پرست باشند و همواره سعی می کنند از آنها تقلید کنند.

خواهر و برادرهای هم جنس از نظر عاطفی رابطه ای نزدیک دارند در حالی که خواهر و برادرهای جنس مخالف اغلب رابطه ای ناسازگارانه دارند؛ زیرا پسرها احساس برتری و اولویت می کنند در حالی که خواهرهای آنها دلگیر می شوند.

از بین همه اقوام خارج از خانواده، نوه ها و پدربزرگها و مادر بزرگها تأثیر بیشتری بر الگوی شخصیتی یکدیگر دارند.

مادر بزرگها نسبت به پدر بزرگها بیشتر بر نوه هایشان اثر می گذارند و بیشتر هم تحت تأثیر رفتار آنها قرار می گیرند.

مادر بزرگها و نوهها وقت بیشتری را با هم می گذرانند. مادر بزرگها کنترل بیشتری بر نوه هایشان دارند و روابط بین این دو از نظر عاطفی قوی تر از روابط بین پدر بزرگها و توههاست. 

به طور خلاصه اگر چه این امر آشکار است که روابط خانواده اثر آشکاری بر الگوهای شخصیتی همه اعضای خانواده می گذارد، این اثر یک اثر معمولی و یکسان نیست.

اثرات خانواده با توجه به نوع رابطه ای که وجود دارد و اعضای خانواده ای که خود درگیر آن هستند، متنوع است.