بنابراین برای حذف تغییر یا ایجاد آن باید به سراغ همین قوانین رفت. مشاور رفتار درمانگر در انجام کار خود باید به مراحل سنجش، تعیین هدف، اجرای تکنیک ها و آزمون ها و ارزیابی آنها استفاده کند (لونتال، ۲۰۰۴).
این مراحل میتواند در طی یک جلسه مشاوره آغاز و پایان یابد یا می توان به جلسات مشاوره بعدی کشیده شود. وظیفه مهم مشاور رفتارگرا شناخت عواملی است که به تداوم رفتار مشکل زا منجر شده است. پس از تعیین این عوامل مشاور اطلاعاتی در خصوص نوع رفتار مشکل زا و فراوانی آن به دست می آورد.
این مرحله همان سنجش است. پس از انجام این عمل مشاور با استفاده از اطلاعات به دست آمده به کمک مراجع اهدافی را برای ادامه کار تعیین می کند. در مرحله بعد تکنیکی انتخاب کرده و برای اجرای آن برنامه ریزی می کند و به کمک مراجع آن را به اجرا درمی آورد در مرحله نهایی نتایج حاصله ارزیابی می شود در این رویکرد مشاور است که تصمیم می گیرد.
چه تکنیکی را انتخاب و چه برنامه ای را طرح ریزی و اجرا کند. در طی جلسه مشاوره نقش فعال و رهنمودی دارد. بسیاری از رفتارگرایان معتقدند مشاور باید نسبت به مراجع حس پذیرش و همدلی داشته باشد و در خصوص حسن یا قبح رفتارهای او قضاوتی بیان ندارد.