این استنباط که کودکان تک فرزند لوس هستند ساده انگارانه است. چرا که در این دیدگاه، این نکته مغفول مانده است که لوس بودن به دلیل توجه، در واقع برای کودکان کوچک تر مطلوب است و عزت نفس آنها را افزایش می دهد. کودکان کوچک تر ممکن است داشتن خواهر یا برادر را مخل ارتباط خود با والدین تلقی کنند.
کودکان تک فرزند والدینی دارند که فرصت دارند کاملا به آنها توجه کنند و همین مسئله باعث میشود کودک تصویر مطلوبی از خود داشته باشد. والدین کودکان تک فرزند می بایست توجه داشته باشند که با اقلام مادی کودک خود را لوس نکنند. آیا به داشتن کودک دوم می اندیشید؟ برای کودکان ممکن است داشتن خواهر یا برادری که هم بازی او شود و در زمان بزرگسالی نیز خاطرات کودکی را با وی در میان بگذارند، لذت بخش باشد. برخی روان شناسان معتقدند، رقابت خواهر و برادری در تکامل شخصیت کودک ضروری است.
روابط مستحکم میان خواهران و برادران نیز عامل مؤثری است. ابی و دالوس ۵۷ (۲۰۰۴) تجربیات زنان جوانی را بررسی نمودند که والدینشان از یکدیگر جدا شده بودند. آنها دریافتند که این زنان در طول جدایی والدینشان به خواهران با برادران خود رجوع کردند تا تکیه گاهی برایشان باشند. این مسئله بر این دیدگاه صحه می گذارد که خواهر یا برادر میتواند برای یک کودک نقش حمایتی داشته باشد. در تحقیق دیگری بر روی بزرگسالانی که دارای خواهر یا برادری نارس بودند انجام گرفت، مشخص شد که آنها اغلب خود را در جایگاه حامیان یا محافظان خواهر یا برادر خود می دیدند (گال و همکاران، ۲۰۱۰).
موضوع پیشنهادی پروپوزال روانشناسی :
رابطه کیفیت روابط بین اعضای خانواده و عملکرد اجتماعی در خانواده های کم جمعیت و پر جمعیت