این شخصیت میتوانند انسان گونه باشد کماندوز ۱۰، وارکرافت و یا اینکه تنها شکل های تجریدی (تریس ) و یا اینکه یک شیء (بازیهای آتاری). به این دلیل آن را شخصیت مینامیم که همانند شخصیت در ادبیات داستانی موجب تحریک عواطف و ذهن بازیکن به عنوان مخاطب باز میشود. در واقع شخصیت بازی رایانهای بیش از آنکه به شخصیت در ادبیات شباهت داشته باشد، به کاراکترهای انیمیشن شباهت دارد: «او بیشتر شبیه یک نیروی طبیعی است تا شخصیتی که فکری در سر داشته باشد» و این نکته مهمی در شناخت شخصیت پردازی در بازیهای رایانه ای است.
شخصیتهای بازیهای رایانهای هر قدر هم که فعال باشند اصلا فكر نمیکنند آنها مانند سیل یا زمین لرزه فقط پیش میآیند و اتفاق می افتند. خالی از اندیشه بودن شخصیتها در دو سوی میدان وجود دارد، به این معنی که هم کاراکتری که بازیکن او را در کنترل دارد و هم شخصیت های یارانش و نیز شخصیت دشمنان یا رقبایش همه و همه بیاندیشه و صرفأ مانند یک نیروی طبیعی بی هدف اما قدرتمند هستند.
بسیاری از ما هنگام بازی رایانهای شخصیت را به گوشه ای برده ایم و رها کرده ایم و بعد از اینکه خیلی ابلهانه یک گوشه بی حرکت ایستاده است و مدام یک جمله را تکرار کرده است خنده مان گرفته است.
موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :
بررسی تاثیر شخصیت های بازی های رایانه ای بر ویژگی های شخصیتی کودکان