مرور پژوهشی نشانگر مطالعات متعدد در باب روشها با برچسب های مختلفی است که راهبردهای بسیار مشابهی را به کار می بندند. مروری سریع بر کتب مربوط به روش های عامل این نکته را روشن می سازد.
روش تحلیل رفتار شباهت بسیار به روش کنترل محرک و روش مدیریت وابستگی دارد. از نظر ظاهر، آنها بسیار شبیه به هم می باشند و برخی می گویند که این سه روش چیزی جز کاربست نظریه تقویت محرک در مشکلات تربیتی نیست.
وارسی نزدیک معمولا نشان می دهد که این روش ها اگر چه از بسیاری جهات شبیه اند، اما از جهات دیگر بسیار متفاوت می باشند. در تعلیم و تربیت ویژه هیچ روش واحدی در مواجهه با طیف کلی مشکلات این میدان بسنده نبوده است.
به رغم این واقعیت که بسیاری مدعی تدوین یک روش به ویژه مطلوب برای آموزش همه دانش آموزان مبتلا به ناتوانایی ها هستند، اما هنوز شواهدی دال بر این که یک روش یا رویه بر دیگر روش ها و در همه زمینه ها و موقعیت ها برتری دارد، در دست نیست.
پژوهشها با این نکته همراهند. روش ها معمولا جهت آموزش به یک نوع خاص دانش آموزان دارای مشکل و در یک حیطه یادگیری تدوین می شوند. یک روش به ندرت متناسب با همه موقعیت هاست (فيرابند که ۱۹۸۸)
برای مثال، با دانش آموز مبتلا به مشکل صیانت ذات و دانش آموزی که مشکلات مهارتی در ریاضیات دارد، به یک شکل نمی توان برخورد کرد. پژوهش ها ثابت کرده اند معلمی که می کوشد کلیه مسائل این طیف دانش آموزان را با یک روش حل کند، موفق نخواهد شد.