پیشنهاد موضوع پروپوزال پایان نامه روانشناسی تربیتی درباره ثمربخشی

برای مثال آیا روش به رشد مهارتهای بازشناسی کلمه کمک می کند؟ همچنین، آن متوجه داوری ها در باب وسعت و ارزش اهدافی است که باید تحقق یابند.

آیا روش به رشد مهارت های خواندن و ارتقاء سطح درک و فهم محتوی کمک می کند؟ کسانی که نگران ثمربخشی هستند اغلب به طیف پیامدهایی توجه می کنند که با کاربست هر یک از روش ها دست یافتنی است.

آیا از این روش در همه حیطه های درسی می توان استفاده کرد؟ آیا آن در حیطه های شناختی و حیطه های عاطفی در کسانی که به ناتوانایی های خفیف دچارند و کسانی که به ناتوانایی های شدید مبتلا می باشند کارآمد است؟ آيا این روش به پیشرفت مهارت های جسمانی، اجتماعی و هوشی کمک می کند یا فقط به پیشرفت فرد در طیف محدودی از اهداف یاری می رساند؟

یکی از میزان های ثمربخشی، اندازة اثر خوانده می شود. روش معیار برای محاسبه اندازه اثر قبلا و در همین سایت مورد بحث قرار گرفت. این شاخص یک میزان خام برای تعیین ارزش روش به هنگامی است که با ملاکی مشخص مورد استفاده قرار می گیرد، اما وقتی با دیگر ملاک های مربوط به کار می رود رهنمودی بسیار مفید در انتخاب انواع روش هایی است که می توان برای دانش آموزان دارای نیازهای ویژه به کار برد. ملاک دیگر در این زمینه شاخص « ثمربخشی - هزینه ها » است. در این مورد ثمربخشی روش در رابطه با هزینه کاربست آن در مدرسه آزمایش می شود.

برای مثال، هاتی (۱۹۸۷) برآورد کرد که آموزش با کمک کامپیوتر، تلویزیون و برنامه های جدید ریاضی بر حسب ثمربخشی و بر طبق برآوردهای اندازه اثر معادل هستند. همه اندازه های اثر گزارش شده کم و بیش برابرند (۲۸ درصد، ۲۸ درصد، ۳۰ درصد) معهذا هزینه های اجرای این برنامه ها بسیار متفاوت است ۳۵۷۲ دلار برای هر کلاس درس در مورد ۳۳ ،CAI دلار برای تلویزیون و ۲۱۶ دلار برای برنامه ریاضی).

آشکارا تلویزیون در کلاس درس از لحاظ ثمر بخشی هزینه مناسب ترین روش در این زمینه است. در همین زمینه لازم است به کارآیی روش نیز توجه کنیم، یعنی میزان انرژی و زمانی که برای نیل به برخی پیامدهای مشخص لازم است. معلمان اغلب ابراز می دارند که آنان در صورتی قادر به کنار آمدن با کودکان دارای نیازهای ویژه اند که زمان و منابع کافی در اختیار داشته باشند.

آنها مدعی اند که برخی روش ها مزایایی دارند اما متضمن زمان بیشتری برای نیل به بهترین نتایج هستند، لذا ترجیح میدهند دیگر بدیل ها را انتخاب کنند. اینها اموری هستند که در تعلیم و تربیت ویژه شایان توجه بسیارند. معلم اغلب باید مطمئن شود که پیامد بهره گیری از چنین روشی، ارزش زمانی و تلاشهای مصرف شده دارد.