موضوع پروپوزال پایان نامه روانشناسی

نمونه های متعددی از رفتارهای مقابلهای غیر انطباقی وجود دارند که بخشی از سندرم شناختی- توجه محسوب میشوند. علاوه بر این، نظریه فراشناختی عنوان می کند که بسیاری از رفتارهای مقابله ای، ماهیت فراشناختی دارند و این رفتارها باید در تبیین شکل - گیری اختلال مورد توجه خاص قرار گیرند.

برای مثال، نتایج بررسیها نشان میدهد که سرکوب افکار ناخوشایند موجب افزایش و بازگشت دوباره فکر سرکوب شده میشود، بنابراین، در دراز مدت راهبرد سازنده ای نیست (پوردون، ۱۹۹۹؛ وگنر، اشنایدر، کارتر و وایت، ۱۹۸۷، ونزلاف ۳۷۱) و وگنر، ۲۰۰۰).

مقاله های پژوهشی زیادی در مورد اثرات سرکوب فکر وجود دارد، اما نتایج این پژوهشها از لحاظ اعتبار اثرات فوری یا تأخیری تلاش برای سرکوب کردن یک فكر خاص، مبهم است. با این حال، نتیجه مهم این است که تلاش برای سرکوب کردن یک فکر، کاملا موثر نیست.

در کل، این نتیجه گیری نشان میدهد که راهبردهای کنترل فراشناختی فکر که به منظور حذف و بیرون راندن افکار از هشیاری انجام میشوند، احتمالا موثر نیستند، هرچند اغلب بیماران گزارش میکنند که از این راهبردها استفاده میکنند.

اصل بنیادی در مدل فراشناختی آن است که نگرانی و نشخوار فکری میتوانند به عنوان راهبردهای مقابلهای به کار برده شوند. این موضوع به طور ضمنی نشان میدهد که این نوع نگرانی و نشخوار فکری، ممکن است از نگرانی به عنوان صرفأ نشانه اضطراب، متفاوت باشد.


موضوع پیشنهادی پروپوزال پایان نامه روانشناسی :

بررسی اثر بخشی راهبردهای مقابله ای فراشناختی بر اضطراب و اختلال توجه در بیماران وسواس فکری